Gezinscoaches

Gemeenten zijn sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor de jeugdhulp. De gezinscoaches spelen hierbij een belangrijke rol. Binnen het gezin kan het soms minder goed gaan. Het kan bijvoorbeeld zijn dat uw kind slecht slaapt, teruggetrokken is of juist heel druk. Het kan ook zijn dat uw kind moeilijk voor zichzelf op kan komen, gepest wordt of niet lekker in zijn vel zit. Bijvoorbeeld door een (ingrijpende) gebeurtenis zoals een echtscheiding.
Een gezinscoach is er voor alle jeugdigen en ouders met kinderen van 0 tot 23 jaar. Het is een professional die een gezin dat hulp nodig heeft op het gebied van opgroeien en opvoeden ondersteunt. Hij of zij kan u helpen bij uw opvoedingsvragen en helpen met lastige problemen. Samen met u wordt bepaald welke hulp er ogelijk gewenst is. Als het nodig is schakelt de gezinscoach specialistische hulp voor u in en zorgt voor onderlinge afstemming als er meerdere partijen en organisaties betrokken zijn. Ook wordt gekeken of er vragen zijn op andere gebieden zoals financiŽn, werk of gezondheid.
 
Klik hier voor uitgebreidere informatie over de gezinscoaches.

Contact met een gezinscoach
Een huisarts, een intern begeleider op school,  het consultatiebureau, of de kinderopvang kan u in contact brengen met het team gezinscoaches. U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met de gemeente Venray:
( (0478) 52 33 33 kies 1 in het keuzemenu. Kijk op www.venray.nl/jeugdhulp voor meer informatie.